Hoe lang duurt het voordat ik in Google zichtbaar ben
Wanneer ben ik in Google zichtbaar?
11 maart 2021
Hoe lang duurt het voordat ik in Google zichtbaar ben
Wanneer ben ik in Google zichtbaar?
11 maart 2021

Wat is WordPress?

Wat is Wordpress

Wat is Wordpress

Wordpress is een gratis Content Management System (CMS) waarmee websites kunnen worden gemaakt én onderhouden. Wordpress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd. Dit wil zeggen dat je met de software mag doen wat je wilt, inclusief aanpassen en verkopen, mits je dat recht ook doorgeeft aan anderen en de auteur(s) van de software vermeldt.

Meest gebruikte CMS ter wereld

Wordpress is ooit begonnen als simpel CMS om weblogs mee te maken. Ondertussen is het veel meer dan dat geworden! Van alle websites in de Verenigde Staten is 80% gemaakt met Wordpress wat het dan ook het meest gebruikte CMS ter wereld maakt. Wordpress maakt gebruik van de programmeertaal PHP en alle content wordt opgeslagen in een zogeheten MySQL-database. Wordpress is erg visueel ingericht en kan worden gebruikt zonder kennis van PHP of HTML te hebben. Hierdoor kan (bijna) iedereen dan ook een de slag met Wordpress. Het is erg makkelijk te onderhouden en teksten en foto's wijzigen gebeurt hetzelfde als in bijvoorbeeld Microsoft Word.

Moet je voor Wordpress betalen?

Nee! Je kan Wordpress helemaal gratis gebruiken. Het is gratis te downloaden voor iedereen en werkt dan ook perfect, maar dat wil niet zeggen dat alles gratis is. Er zijn duizenden gratis plugins en thema's te downloaden voor Wordpress, maar voor bepaalde plugins en thema's moet je betalen. Dit zijn vaak premium plugins die ontwikkelaars zelfstandig hebben ontwikkeld voor bepaalde doeleinden. Voor een 'standaard' informatieve websites is er vaak geen betaalde plugin nodig. Mocht je een hele uitgebreide website willen hebben met allerlei 'niet standaard' functies, zoals bijvoorbeeld een systeem om taxi's te boeken, is er vaak wel een betaalde plugin nodig. De prijzen van de plugins variëren zo tussen de €15,- en €60,- per plugin.
× Vragen? WhatsApp nu!